Bent u 18 jaar of ouder?

Workflow

Bier Hotspots: Haarlem

Bier is hip! Zo hip dat er een flink scala aan biercafés in Haarlem te vinden zijn. Ga altijd zelf op onderzoek uit, maar dit zijn onze hotspots. Hier moét je geweest zijn! Niet in volgorde, ieder met zijn eigen charme. Daar komen ze: de hotspots van The Beertenders.

De Jopenkerk

De Jopenkerk is de meest bekende bierhotspot van Haarlem. Jopen is ondertussen een groot biermerk geworden en is gevestigd in een iconische plek midden in het centrum. Ja ja, het is echt een kerk gebouw. What’s in a name. Deze horeca gelegenheid is niet alleen een café, maar ook een restaurant. Ook wordt er gebrouwen en is er een aparte ruimte voor proeverijen. Genoeg te zien dus. Bij de Jopenkerk is het altijd druk. Daarom heerst er ook een levendige sfeer. Je kunt dus komen voor een biertje, maar ook kan je er lekker eten in een unieke ambiance. Leuk!

Uiltje Bar

Uiltje Bar heeft een bijzondere plek in ons hart. Direct gelinkt aan Uiltje Brewing, kun je er van uit gaan dat deze bar een zeer losse, licht absurdistische sfeer heeft. 33 hoogwaardige bieren op tap, zeer vriendelijk personeel en wat ook zeer uniek is: meer dan 30 soorten kaas van de Kaaskampanje. SMULLEN! Bier en kaas zijn namelijk een match made in heaven. Ook kan je huisgemaakte pizza’s (met grappige namen) bestellen. Je hoeft er dus niet weg! Goed bier, lekker pizza, huiskamersfeertje. Helemaal bueno.

Bierlokaal De Uiver

Ten eerste: er zijn 2 cafés met Bijna dezelfde naam. Je hebt Bierlokaal ‘In Den Uiver’ en Bierlokaal ‘De Uiver’. Wij hebben het hier over Bierlokaal ‘De Uiver’ in de Lange Begijnstraat, tegenover de toneelschuur. De Uiver is een perfect voorbeeld van een authentiek café met nuchtere Haarlemse gezelligheid. Meer dan 20 bieren op tap, die zijn ingedeeld in begrijpbare categoriën. heerlijke kaas en grillworst, bijzonder kundig personeel. Je kunt merken dat er jaren ervaring achter de vaste krachten schuilt. Heel fijn! Tip: Kom wat vroeger op de avond, het is er vaak druk.

Lokaal – Dutch Beer Bar

Lokaal is een bar die zich in Haarlem richt op alleen maar Nederlandse bieren. Deze bar heeft veel weg van een crossover tussen een skatecafé en een bruinkroeg, dus dat is super cool. Veel snuisterijen aan de muur, veel spelletjes op een tafel. Het personeel dat er werkt is goed opgeleid en er heerst een zeer gemoedelijke sfeer. Doe je tegoed aan de vele Nederlandse parels van bieren die je tegen gaat komen.

Uiteraard zijn er nog vele andere cafés waar je goed bier kunt drinken in Haarlem. Deel ze vooral met ons!