Bent u 18 jaar of ouder?

Workflow

Bier Hotspots: Berlijn

Bier is hip! Zo hip dat er een flink scala aan biercafés in Berlijn te vinden zijn. Berlijn is om ontelbaar veel redenenen een perfecte stad voor een citytrip en zo ook voor bier. Nieuwe en oude biercultuur gaan daar hand in hand. Ga altijd zelf op onderzoek uit, maar dit zijn onze hotspots. Hier moét je geweest zijn! Niet in volgorde, ieder met zijn eigen charme. Daar komen ze: de hotspots van The Beertenders.

Biererei & Vintage Cellar

Gelegen in het centrum van West Berlijn ligt de Biererei. Zeer strak ingericht met mooie muurschilderingen van brouwprocessen en smaakwielen, strakke tafels en mooie vierkante bar in het midden van het pand. Enorm pluspunt: Ze hebben een mega walk-in fridge. Hier staan echt ongelofelijk goede bieren. Gelimiteerd, klassiek, exclusief, experimenteel. Alles is aanwezig.Je hebt bieren van alle prijsklasses. Er zit gegarandeerd een bier voor je bij dat je lekker vindt. Vriendelijk en informatief personeel, dat niet schroomt om je bier te laten proeven. Ook hadden zij toen bieren op de tap die al jaren niet meer te verkrijgen zijn. Dikke pré.

Mikkeler Bar Berlin

Gelegen in het Mitte District, is dit café een ware parel. Zeer beroemd brouwer Mikkeler is neergestreken in Berlijn en heeft een te gekke bar mogelijk gemaakt. De Beer Geek heeft ongetwijfeld van Mikkeler gehoord en weet dat deze brouwer exclusieve, hoogwaardige bieren brouwt. Hoe hard gaat jouw bierhart dan ook kloppen als blijkt dat opeens veel van die exclusieve, onverkrijgbare bieren daar in de bar op de tap staan? Yes, we feel you. De ambiance is scandinavisch stijl strak, maar toch zijn er veel warme huiskamerelementen in te herkennen.

Hopfenreich – Craft Beer Bar Berlin

Officieel de oudste Craft Beer Bar van Berlijn and still going strong: Hopfenreich is leuk om te bezoeken. Gelegen in de gezellige wijk Kreuzberg, is dit een soort kruising tussen een hippe tent (er stond Duitse Techno aan, helemaal prima verder) en een authentieke, bruine kroeg. Hippe barmannen die half dansend bier aan het tappen waren, Mooi Berlijns bier van de tap. Heb je behoefte aan een goed biercafé wat anders is dan de anderen? Dan is Hopfenreich zeker een goede!